Recept:
- 2 lžičky jemně mleté želatiny
- 500 ml smetany ke šlehání
- 40 g moučkového cukru (nebo krupicového)
- 1 vanilkový lusk, rozpůlený a vyškrábaný (včetně dřeně)
- olej na vytření formiček
- na omáčku
- 200 g ovoce
- cukr podle chuti
Do mističky dáme 2 lžíce vody a vsypeme želatinu. Necháme pět minut stát. Čtyři (plastové) formičky, skleničky nebo hrnečky vymažeme olejem. Smetanu vlijeme do hrnce spolu s cukrem a vanilkou a zahříváme na středním plameni. Za občasného promíchání necháme přijít k varu. Přidáme želatinu a minutu až dvě povaříme, aby se želatina rozpustila.
Směs vlijeme do vymazaných formiček a dáme na 4–6 hodin chladit.
Směs vlijeme do vymazaných formiček a dáme na 4–6 hodin chladit.
Ovoce svaříme (nebo jen rozmačkat) s cukrem a vychladíme.
Přesný recept zde.
Krásný večer a poslední adventní neděli.
Míša
Žádné komentáře:
Okomentovat