neděle 21. prosince 2014

Panna cotta

Rozhodla jsem se zkusit domácí panna cottu. Zřídka si ji dávám  v cukrárně a překvapilo mě, že domácí chutná úplné stejně.

Recept:
    • 2 lžičky jemně mleté želatiny 
    • 500 ml smetany ke šlehání 
    • 40 g moučkového cukru (nebo krupicového)
    • 1 vanilkový lusk, rozpůlený a vyškrábaný (včetně dřeně)
    • olej na vytření formiček
- na omáčku
    • 200 g ovoce
    • cukr podle chuti
Do mističky dáme 2 lžíce vody a vsypeme želatinu. Necháme pět minut stát. Čtyři (plastové) formičky, skleničky nebo hrnečky vymažeme olejem. Smetanu vlijeme do hrnce spolu s cukrem a vanilkou a zahříváme na středním plameni. Za občasného promíchání necháme přijít k varu. Přidáme želatinu a minutu až dvě povaříme, aby se želatina rozpustila.
Směs vlijeme do vymazaných formiček a dáme na 4–6 hodin chladit. 
Ovoce svaříme (nebo jen rozmačkat) s cukrem a vychladíme.

Přesný recept zde.



Krásný večer a poslední adventní neděli.

Míša


Žádné komentáře:

Okomentovat